Groepstherapie seksueel misbruik

GROEPSTHERAPIE SEKSUEEL MISBRUIK: JE BENT NIET ALLEEN

Als iemand tegen haar wil met geweld, dreigementen, of chantage tot seksueel (getint) contact wordt gedwongen, dan is er sprake van seksueel misbruik.

Seksueel misbruik, in welke vorm dan ook, is een ingrijpende gebeurtenis dat diepe sporen achterlaat. Het kan onder andere leiden tot lichamelijke en geestelijke problemen, onzekerheid, angsten, paniekreacties, depressiviteit en slaapproblemen. Deze problemen kunnen direct na het misbruik ontstaan of jaren later.

Praten over wat er gebeurd is, en over de gevolgen waar je nu nog last van hebt, kan je helpen bij het verwerken. Familie en vrienden kunnen je vaak niet de steun geven die je nodig hebt. Andersom kan het voor jou moeilijk zijn om over het misbruik te praten met familie en vrienden. Als jij bovendien gevoelens hebt van schuld, schaamte en/of loyaliteit is het extra moeilijk om te praten, terwijl erover praten juist de eerste stap naar verwerking is.

Wat kan je doen

Ik begeleid een therapiegroep voor slachtoffers van seksueel misbruik. Deelname aan deze groepstherapie kan je helpen om jouw ervaringen met seksueel misbruik te verwerken. Samen met andere slachtoffers kun je je ervaring delen, luisteren en herkenning vinden in de ervaringen van de anderen. Ieder verhaal is weer anders, de omstandigheden zullen verschillend zijn, maar elke deelneemster heeft tegen haar wil te maken gehad met seksueel contact. In de bescherming van de groep krijg je ruimte en tijd om je ervaring(en) te verwerken zodat die naar de achtergrond kunnen gaan.

Voor de veiligheid en de continuïteit van de groep verbindt iedere nieuwe deelneemster zich voor minimaal 5 bijeenkomsten. Er zijn maximaal 6 deelneemsters.             

De bijeenkomsten

De groepstherapie wordt gegeven op maandagavonden van 19.00 – 21.00 uur

De bijeenkomst zijn in Amsterdam op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station

De kosten zijn € 40,00 per bijeenkomst

Er zijn maximaal 6 deelnemers en bij elke aanmelding volgt een persoonlijk intake gesprek

Voor meer informatie of om je op te geven kan je mij bellen 06-13835045